Είδαμε και προτείνουμε: Τάο στο Επί Κολωνώ

10 Ιαν, 2024 | @, κριτικές

Είδαμε και προτείνουμε: Τάο στο Επί Κολωνώ

10 Ιαν, 2024 | @, κριτικές

ΤΑΟ πρόκειται για ένα ευφυές κείμενο του Γιώργου Καφετζόπουλου που δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο, είναι μία παράσταση κωμική αλλά ταυτόχρονα απόλυτα συγκινητική!

Με τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς επί σκηνής, η Δανάη Σπηλιώτη σκηνοθετεί ένα κρεσέντο καυγάδων-ξύλου- σκοτωμών.
Μία σειρά από γεγονότα, ευτράπελα που συμβαίνουν στη ζωή της νύχτας, όπλα- προστασίες-οίκους ανοχής- ναρκωτικά-πόρνες, διαδραματίζονται στο σαλόνι του σπιτιού, του βετεράνου αρχιμαφιόζου Ανδρέα Καραμούτσο (Αντώνη Καφετζόπουλο), ο οποίος έχει φάει τη νύχτα με το κουτάλι και πλέον ονειρεύεται μία ήσυχη ζωή σε κάποιον νησί του Αιγαίου.
Εκείνος μυήθηκε στην αρχαία κινέζικη φιλοσοφία << Ταο >> όταν βρίσκονταν στη φυλακή.
Ο Γιάννης Καραμούτσος (Γιώργος Καφετζόπουλος), ενσαρκώνει τον φλογερό-μαχητικό με αφοπλιστική άνεση και εκφραστικότητα γιό του.
Ο Ιωσήφ Μωυσίδης (Θοδωρής Σκυφτούλης) στο ρόλο τού δίνει μία ερμηνευτική δεινότητα, μέσα από όλα τα μέσα που διαθέτει (σώμα-φωνή- κίνηση-χειρονομίες) περιγραφικός, οξυδερκής και αντικειμενικός, ανταποκρίνεται πλήρως στον απαιτητικό ρόλο του νυν αρχιμαφιόζου που υποδύεται!!
Ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες, ψεύτικο λαιφσταιλ, η εμπλοκή του υποκόσμου με την πολιτική σκακιέρα, η θρησκεία και η πατρίδα.
Ένα συνονθύλευμα όλα παράδοξα, άρρωστα, συγκλονιστικά, αποκαλύπτοντας τα οποία συμβαίνουν στην ελληνική σύγχρονη κοινωνία.
Μία δυναμική πλήρες παράσταση, τολμηρή ατμοσφαιρική με άπλετο χιούμορ, βομβαρδισμός από ατάκες και πολύ πολύ ουσία!!!
Πηγή: Χρυσούλα Ζαφειράκη, theatromusikbooks, 20/12/2023

Μαρία Αναματερού