Είδαμε και προτείνουμε: Goldfish

27 Μάι, 2024 | κριτικές

Είδαμε και προτείνουμε: Goldfish

27 Μάι, 2024 | κριτικές

Παρακολουθήσαμε την παράσταση: Goldfish της Αιμιλίας Κεφαλά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κυπραίου από την δεμένη ομοιόμορφη ομάδα Pieu, που ήταν καθηλωτική!

Στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των Μάιρα Αμσελεμ και Γιώργου Αρβανίτη ζωντάνεψαν την ιστορία που μιλάει για τη μνήμη το τραύμα τη μοναξιά και την αγάπη.

Η Μάιρα Άμσελεμ ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της με μια ευαισθησία και ένταση που συγκλονίζει. Κάθε της κίνηση και λέξη μεταφέρει την ψυχική κατάσταση της ηρωίδας της, δημιουργώντας μια βαθιά συναισθηματική εμπειρία για το κοινό. Ο Γιώργος Αρβανίτης, από την άλλη, προσφέρει μια ισχυρή και πολυεπίπεδη ερμηνεία, αποκαλύπτοντας τις διάφορες πτυχές του χαρακτήρα του με μια εξαιρετική δεξιοτεχνία.

Η σκηνοθετική προσέγγιση του Δημήτρη Κυπραίου είναι εξαιρετικά δυνατή και καθηλωτική. Η χρήση του χώρου και η κινησιολογία των ηθοποιών δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που παρασύρει το κοινό βαθιά στην ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων. Η σκηνοθεσία καταφέρνει να αποδώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και την ένταση με μια λεπτότητα που επιτρέπει στους θεατές να συνδεθούν συναισθηματικά με την ιστορία.

Τα σκηνικά και η μουσική συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία της παράστασης. Η μινιμαλιστική αλλά ταυτόχρονα λειτουργική σκηνογραφία δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για να ξεδιπλωθεί η ιστορία, ενώ η μουσική επένδυση ενισχύει την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που απορρέουν από τις σκηνές.

Αν είστε λάτρης του θεάτρου που εξερευνά την ανθρώπινη ψυχή και τις μνήμες της, το «Goldfish» είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

H ομάδα Pleü παρουσιάζει στο θέατρο Επί Κολωνώ, πλαίσιο του “ΜΠΙΖΖΖ”, την παράσταση Goldfish η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Παρακολουθούμε τη ζωή ενός μοναχικού αγοριού που βρίσκεται “θαμμένος” μέσα στο ίδιο του το σπίτι και τις σκέψεις του. “Σκάβει” για να θυμηθεί μνήμες από τη ζωή του. Λούνα Πάρκ, χρυσόψαρα, μια νεαρή υπάλληλος. Ατμόσφαιρα που θυμίζει έναν μελωδικό εφιάλτη με μπλε χρώμα, ποτιστήρι και φυτά. Η μοναξιά του ήρωά μας «διακόπτεται» για λίγο ή για πάντα. Ξυπνάει και βυθίζεται. Το έργο μας αναδύει τη μοναξιά της ύπαρξης. Τη λήθη του ανθρώπου σε σημαντικά γεγονότα. Μοιάζει με σκοτεινό παιδικό παραμύθι γραμμένο σε εφημερίδα. Ηχογραφημένο σε παλιό μαγνητόφωνο.
Μόνος;
Κι εγώ.

Συντελεστές
Θεατρική ομάδα: Pleü
Συγγραφέας: Αιμιλία Κεφαλά
Ιδέα και Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κυπραίος
Σκηνογραφία και μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κυπραίος
Σχεδιασμός φωτισμών: Αιμιλία Κεφαλά
Βίντεο, σχεδιασμός αφίσας και Φωτογραφίες: Δημήτρης Κυπραίος

Ερμηνεύουν: Μάιρα Άμσελεμ, Γιώργος Αρβανίτης

Δείτε το Trailer εδώ.

Info:
Τοποθεσία: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα

Ημερομηνία:
Κυριακή 12 Μαΐου στις 21:30, Παρασκευή 17 Μαΐου στις 19:30
Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:30, Κυριακή 19 Μαΐου στις 21:30
Παρασκευή 24 Μαΐου στις 21:30, Κυριακή 26 Μαΐου στις 19:30,
Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19:30, Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21:30

Διάρκεια παράστασης: 45’

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 5138067
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος
Ειδική προσφορά:
Ενιαίο εισιτήριο και για τις 4 παραστάσεις -20% * Η προσφορά ισχύει μόνο για τηλεφωνικές κρατήσεις ή αγορά από το ταμείο του Θεάτρου.

Ηλεκτρονική Προπώληση: More.com

Πηγή: Χρυσούλα Ζαφειράκη, theatromusicbooks, 19/05/2024

Νεφέλη Τραγίδη