Πρώτα στιγμιότυπα από το «Τάο» του Γιώργου Καφετζόπουλου

15 Σεπ, 2023 | άρθρα

Πρώτα στιγμιότυπα από το «Τάο» του Γιώργου Καφετζόπουλου

15 Σεπ, 2023 | άρθρα

Ο ηθοποιός και συγγραφέας παρουσιάζει το έργο του για τον κόσμο της νύχτας και συμπρωταγωνιστεί με τον πατέρα του, Αντώνη Καφετζόπουλο αλλά και με τον Θοδωρή Σκυφτούλη στο Επί Κολωνώ.

Μια ιστορία αφιερωμένη σε τρεις γενιές μαφιόζων, “μια άγρια κωμωδία με στιγμές που παγώνουν το αίμα και έχουν δραματικά μοιραίες συνέπειες”, η ιστορία μιας βίαιης ενηλικίωσης, μεταφερμένη σε έναν ειρωνικά αλληγορικό κόσμο της νύχτας. Αυτό είναι το “Τάο” του Γιώργου Καφετζόπουλου που παρουσιάζεται στο θέατρο Επί Κολωνώ, με τον ίδιο να συμπρωταγωνιστεί με τον πατέρα του, Αντώνη Καφετζόπουλο αλλά και με τον Θοδωρή Σκυφτούλη, σε σκηνοθεσία της Δανάης Σπηλιώτη.

Στο σύγχρονο, ανέκδοτο ελληνικό έργο ο Αντρέας Καραμούτσος (Αντώνης Καφετζόπουλος) προγραμματίζει τη συνταξιοδότηση του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του, Γιάννης, ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό “βασίλειο” της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης (Θοδωρής Σκυφτούλης) που “ανέβηκε σαν το φίδι” και πια “τρέχει” την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα. Μισεί τον Γιάννη και τον θεωρεί πρόβλημα στα σχέδια του, αν και αγαπάει πολύ τον Αντρέα γιατί είναι ένα από τα ινδάλματά του. Ο Ανδρέας χρειάζεται την οικονομική στήριξη του Μωυσίδη, αλλά ο Γιάννης θέλει απεγνωσμένα να ανέβει στην ιεραρχία της νύχτας. Η σύγκρουση που θα ακολουθήσει είναι αναπόφευκτη.

Το σκηνικό είναι του Γιώργου Χατζηνικολάου και της Δανάης Σπηλιώτη, τα κοστούμια της Μαρίας Αναματερού, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Φώτη Σιώτα. Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι “What’s my name” των Goin’ Through ειδικά γραμμένο για το “Τάο”.

*Η παράσταση περιέχει διαλόγους με υβριστικό περιεχόμενο και ακούγονται δυνατοί κρότοι από πυροβολισμούς.

Πηγή: ATHINORAMA TEAM, 24/1/2023

Μαρία Αναματερού