Θέατρο θέατρο
& παιδί
Μουσική Εικαστικά Σεμινάρια οι Χώροι Ομάδα ΝΑΜΑ
  αρχική > χώροι > το κτίριο  
 
 >>> παρουσίαση σχεδίων του κτιρίου
 
       

 

   

 

 

             Το Επί Κολωνώ στεγάζεται σε ένα αξιόλογο διατηρητέο κτίριο (πρώην σχολείο) που κτίστηκε το 1918. Είναι ένα ψηλοτάβανο ισόγειο κτίσμα εμβαδού 350τμ (μαζί με τα πατάρια 450τμ) με περίμετρο από λιθοδομή με μια γοητευτική εμφανή πέτρινη πρόσοψη, μήκους 29 μ, επί της οδού Ναυπλίου και στέγη με κεραμίδια. Διαθέτει μία υπέροχη εσωτερική αυλή, παλιά αυλή του σχολείου, από τις λίγες που έχουν απομείνει στην Αθήνα, εμβαδού 300τμ, την, καθώς και ένα ακόμη μικρό κτίριο που στεγάζει τα γραφεία (διοίκησης, διεύθυνσης παραγωγών και δημ. σχέσεων). Το κυρίως κτίριο είναι διατηρητέο, γιαυτό   και όλες οι οικοδομικές εργασίες στο εξωτερικό κέλυφός του σεβάστηκαν και ανέδειξαν την αρχική του μορφή.
          Στο εσωτερικό του, από μορφολογική άποψη, οι αρχιτεκτονικές επεμβάσεις με έναν τολμηρό αλλά ισορροπημένο συνδυασμό σύγχρονης αισθητικής αντίληψης με επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών δομικών στοιχείων και υλικών, δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον και διαχρονικό αποτέλεσμα. Ο συνολικός σχεδιασμός, από λειτουργική άποψη, επιτρέπει, με απλές επεμβάσεις στους επί μέρους χώρους, να φιλοξενούνται και να συνυπάρχουν διαφορετικές μορφές τέχνης.
           Το Επί Κολωνώ λειτουργεί ως θέατρο, με δύο σκηνές (Κεντρική και Black Box), αλλά και ως μουσική σκηνή, χώρος εικαστικών εκθέσεων, χώρος σεμιναρίων και στούντιο υποκριτικής.

 

 

 

 

 
 

Copyright 2005 Epikolono theatre. All rights reserved - Terms and Conditions - Designed by MOZAIK
συμμετοχή στο
design και την τελική και συνεχή επιμέλεια έχει ο Γιώργος Χατζηνικολάου