Θέατρο θέατρο
& παιδί
Μουσική Εικαστικά Σεμινάρια οι Χώροι Ομάδα ΝΑΜΑ
     ΣΕΛΙΔΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

                     ΦΕΒ-ΜΑΙ 05

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ  >>>

 

8 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙ κ.α.
Τέσσερα μονόπρακτα του βραβευμένου αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς, παίζονται από 10 Φεβρουάριου στη θεατρική σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ. Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες με κοινό παρονομαστή τα προβλήματα επικοινωνίας, που κινούνται στα όρια του θεάτρου του παραλόγου και θυμίζουν έντονα το κωμικό ύφος των αδερφών Μάρξ και των Μόντυ Πάιθον. Είναι από τα πλέον παιγμένα έργα στην Αμερική, on και κυρίως off Broadway.
Παίζοντας με τις καταστάσεις και τις λέξεις, ο αμερικανός συγγραφέας καταφέρνει να φτιάχνει μικρά θεατρικά αριστουργήματα και έτσι  να θεωρείται άξιος συνεχιστής του Ιονέσκο.

 

Μετάφραση: Άντονυ Μπερκ
Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη
Σκηνικά Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άντονυ Μπερκ, Πέπη Μοσχοβάκου, Λάμπρος Παπαγεωργίου
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 9:30μ.μ. Έως 25 Απριλίου.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων:  15.00 ( Κανονικό), 12.00 ( Φοιτητικό)

ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ:
1. Κανένα πρόβλημα
Μια τυχαία συνάντηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε ένα καφέ της Νέας Υόρκης περνάει από σαράντα κύματα έως ότου οι δυο τους μπορέσουν να βρουν τον σωστό κώδικα επικοινωνίας καθώς διάφοροι ήχοι τους διακόπτουν κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά.

2. Αραβικές νύχτες
Ο Νόρμαν θέλει να αγοράσει ένα σουβενίρ και η Φλόρα θέλει να πουλήσει, όμως ο διερμηνέας που εμφανίζεται από το πουθενά για να... βοηθήσει, μεταφράζοντας από τα αγγλικά στα αγγλικά, έχει άλλα σχέδια για τους δυο τους.

3. Δρ. Φριτς
Μέσα σε ένα πρώην χασάπικο κάπου στην Λατινική Αμερική, η Μαρία  κάθεται δίπλα σε έναν πάγκο και πλέκει όμως χωρίς μαλλί. Οι βελόνες κάνουν τον χαρακτηριστικό θόρυβο καθώς χτυπούν μεταξύ τους. Πάνω στον πάγκο υπάρχει μια κουρελού κούκλα χειροποίητη με τα χέρια απλωμένα. Ο Τομ, διπλωμένος απ τον πόνο μπαίνει ψάχνοντας τον Δρ. Φριτς. Η Μαρία είναι πρόθυμη να βοηθήσει. Η επικοινωνία όμως αυτών των δύο μοιάζει καταδικασμένη από την πρώτη στιγμή.

4. Παραλλαγές στον θάνατο του Τρότσκι

 
 
Το γραφείο του Τρότσκι στο Κογιοάκαν του Μεξικό. Ένα γραφείο καλυμμένο από βιβλία και χαρτιά. Είναι 21 Αυγούστου του 1940. Τα φώτα ανάβουν για να βρουν τον Τρότσκι καθισμένο στο γραφείο του να γράφει με μανία. Έχει φουντωτά μαλλιά και γκόου-τι και μικρά γυαλιά. Το χερούλι από ένα ορειβατικό τσεκούρι εξέχει από το πίσω μέρος του κεφαλιού του.
χορηγοί:
 
 

Copyright 2005 Epikolono theatre. All rights reserved - Terms and Conditions - Designed by MOZAIK
συμμετοχή στο
design και τελική επιμέλεια από τον Γιώργο Χατζηνικολάου