Θέατρο θέατρο
& παιδί
Μουσική Εικαστικά Σεμινάρια οι Χώροι Ομάδα ΝΑΜΑ
ΣΕΛΙΔΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

                     ΦΕΒ 06-ΜΑΙ 06 

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:  
     "...μέσα απ' το κύμα...   ως το σημείο..."

                     του Ντάνιελ Μακ Άιβορ


 
Συγγραφέας Ντάνιελ Μακ Άιβορ
 
Μετάφραση: Άντονυ Μπερκ
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά-Κοστούμια:: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί Αντώνης Παναγιωτόπουλος
βοηθός σκηνοθέτη Άντονυ Μπερκ
Παίζουν:   Γιάννης Δρίτσας

Δημήτρης Λάλος

Πέπη Μοσχοβάκου

 
           Δύο άνδρες, παιδικοί φίλοι, διαγωνίζονται σε έναν αγώνα δεκατριών γύρων για να αναδειχθεί ο καλύτερος. Η διαιτητής του αινιγματικού αυτού αγώνα και ένα γεγονός από τα παιδικά τους χρόνια, οδηγούν την διαμάχη σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ένα έργο που με ρεαλισμό αλλά και με συμβολικά στοιχεία διαπραγματεύεται τα όρια της ανταγωνιστικής φύσης μας.
 


 

Το έργο του βραβευμένου Καναδού συγγραφέα Ντάνιελ ΜακΆιβορ, Ποτέ Mην Kολυμπάς Mόνος, ανέβηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2006 από την Ομάδα  Νάμα στη Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

 Ο Ντάνιελ ΜακΆιβορ είναι ένας από τους πλέον βραβευμένους σύγχρονους Καναδούς θεατρικούς συγγραφείς. Γόνος μιας μεσοαστικής οικογένειας του Σίδνευ στη Νέα Σκωτία του Καναδά σπούδασε θέατρο στα Dalhousie University και George Brown College πριν ιδρύσει την Da Da Kamera το 1986, έναν θίασο τον οποίο σύντομα ανέδειξε σε έναν από τους πλέον πετυχημένους και πρωτοποριακούς της χώρας του. Η ικανότητα του να δημιουργεί έργα ιδιαίτερα, τα οποία φέρνουν σε στενή επαφή κοινό και ηθοποιούς, είναι το σήμα κατατεθέν του. Οι καλύτερες του δουλειές χαρακτηρίζονται από μια απλότητα: ένας, δύο ή το πολύ τρεις ηθοποιοί σε μια λιτή σκηνή και μια ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από μια παράξενη αλλά συγκλονιστική αφήγηση και μια χορογραφημένη με μεγάλη ακρίβεια θεατρικότητα.
            Το "Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος"  (Never Swim Alone) είναι κλασσικός ΜακΆιβορ: ένα υπέροχο λιτό έργο, με νοσταλγία αλλά και  χιούμορ, γράφει το Books in Canada, ενώ ο κριτικός της Toronto Star αναφέρει: Είναι σαν να παρακολουθείς ένα ντοκιμαντέρ με δυο αρσενικά ελάφια που μονομαχούν.

 

χορηγοί επικοινωνίας:

  KOSMOS
ROCK FM
ΕΝ ΛΕΥΚΩ
 

Copyright 2005 Epikolono theatre. All rights reserved - Terms and Conditions - Designed by MOZAIK
συμμετοχή στο
design και τελική επιμέλεια από τον Γιώργο Χατζηνικολάου