Θέατρο θέατρο
& παιδί
Μουσική Εικαστικά Σεμινάρια οι Χώροι Ομάδα ΝΑΜΑ
 

αρχική > σεμινάρια > πρόσκληση σε νέους συγγραφείς

   
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση σε νέους συγγραφείς

για συνεργασία με το εργαστήριο υποκριτικής

στο Επί Κολωνώ

 

Το θέατρο Επί Κολωνώ για ένατη χρονιά αναζητά νέους συγγραφείς προκειμένου να συνεργαστούν με το εργαστήριο υποκριτικής και συγκεκριμένα με το Σεμινάριο Υποκριτικής σε Κείμενα In Progress.

Το Σεμινάριο θα ξεκινήσει 1 Δεκεμβρίου του 2021 και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου του 2022. Τα κείμενα που θα επιλεγούν να παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης στην σκηνή Black Box του θεάτρου Επί Κολωνώ για 5 τουλάχιστον  παρουσιάσεις προς το τέλος Ιουνίου του 2022.

Οι συγγραφείς μπορούν να συμμετέχουν με μια σκηνή ή έναν μονόλογο ή και τα δύο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα λαμβάνουν μέρος και οι ίδιοι στην διαδικασία της πρόβας του κειμένου τους προκειμένου να εξελίσσουν την δουλειά τους με την βοήθεια των σπουδαστών της υποκριτικής, οι οποίοι θα τροφοδοτούν δημιουργικά με νέα δεδομένα τη δουλειά των συγγραφέων στη μορφοποίηση των τελικών τους κειμένων.

Το μάθημα διδάσκει η Πέπη Μοσχοβάκου, ηθοποιός - σκηνοθέτης, συνεργάτης της Ελένης Σκότη και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα.

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν τα κείμενά τους (σκηνές και μονολόγους) μέχρι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου του 2021  στο xkolono@otenet.gr. Οι σκηνές πρέπει να είναι 3-4 σελίδες ενώ οι μονόλογοι μέχρι 3 σελίδες περίπου. Δεν θα γίνουν δεκτά ολόκληρα έργα.

Παρακαλούμε πολύ κατά την αποστολή των κειμένων οι ενδιαφερόμενοι να αναγράψουν αναλυτικά τον τίτλο του έργου, το όνομα του συγγραφέα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνο & ηλεκτρονική διεύθυνση).

 

Σύντομο Βιογραφικό Πέπης Μοσχοβάκου:

 

Η Πέπη Μοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”, στο εργαστήρι “Κοσμοναύτες”, στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA, στο θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (θέατρο Επί Κολωνώ) όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο Θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία Άντονυ Μπέρκ κ.α. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο Altera Pars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» της Άντυς Κωστάκου (σε συνεργασία με τον Άντονυ Μπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «Traffic Lights» (θέατρο Επί Κολωνώ – Off Off Athens Festival και θέατρο Χώρα – Bob Festival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nueva trova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο),  «Φλάι» της Στέλλας Ζαφειροπούλου (θέατρο Αλκμήνη) και «First Date», musical του Broadway, στον πολυχώρο Αθηναϊς. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρέςσε καθώς και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους , με πρόσφατη συμμετοχή στην ταινία Echoes of the Past, του Ν. Δημητρόπουλου. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

 

 

Πληροφορίες: Επί Κολωνώ, 210 5138067

 

Copyright © 2005 Epikolono theatre. All rights reserved - Terms and Conditions - Designed by MOZAIK
συμμετοχή στο
design και τελική επιμέλεια από τον Γιώργο Χατζηνικολάου